top of page

Els voluntaris de la Fundació Miquel Valls per la lluita contra l’ELA celebren a la Karibú Roquetes


  • Actuacions per a totes les edats ompliran la sala de música: XEIC!, ARRELS DE RUMBA, JOVE COR FLUMINE, EBA I ALBINO TENA I la batucada dels POC SOROLL

Els voluntaris de les Terres de l’Ebre de la Fundació Miquel Valls presenten la segona edició del Festival Musical Solidari per la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Aquest dissabte 13 de juny, a partir de les 22.00 h, a la sala Karibú, de Roquetes.

La celebració comptarà amb una cartell immillorable, amb les actuacions de l’exitós grup ebrenc XEIC!, la batucada dels Poc Soroll, de Xerta, el televisiu Jove Cor Flumine, les versions dels reconeguts Eba i Albino Tena, i els ritmes dels populars Arrels de Rumba.

L’ELA, també coneguda com a malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar-ne el procés degeneratiu. S’estimen unes 400 persones afectades a Catalunya, 4000 a tot el territori espanyol i 350.000 a nivell mundial, mentre que cada any es diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.

La Fundació Internacional Miquel Valls és una entitat privada i sense ànim de lucre, l’única a Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per l’ELA i donar suport a les seves famílies. La seva tasca es concreta en tres línies principals d’actuació: l’atenció domiciliària de les persones afectades i les seves famílies; la coordinació de l’atenció mèdica, social, psicològica i la recerca científica a través de les Unitats Especialitzades d’ELA ubicades en alguns hospitals, com el de Bellvitge; i la promoció, el foment i el suport a la investigació.

Per aconseguir aquests objectius, s’espera que la festa solidària per l’ELA de Roquetes permeti guanyar suports i conscienciar la ciutadania. Els fons recaptats seran destinats íntegrament a la tasca de la Fundació perquè els malalts i les seves famílies puguin millorar la seva qualitat de vida.

Podeu descarregar més informació sobre l’ELA i la Fundació Miquel Valls aquí.


RECENT
bottom of page